'Thibau Nys heeft winskansen op het WK'

door: CDC
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag vindt het WK wielrennen voor de beloften plaats. Kersvers Europees kampioen Thibau Nys staat ook aan de start en is er volgens vader Sven helemaal klaar voor.

De overwinning in het Europees kampioenschap in Trento catapulteerde Neys ook tot een van de topfavorieten op het WK. Volgens Sven Nys op Wielerflits komt daar nog eens bij dat Thibau een zeer goede voorbereiding voor het WK kende.

Meer nog, volgens Sven Neys kon Thibau het qua voorbereiding "niet beter kunnen doen." Maar het blijft natuurlijk koffiedik kijken wat er vrijdag allemaal gebeurt. "Hoe leest hij de koers? Neemt hij de juiste beslissingen? Is hij nog fris genoeg in de finale?” Dat het WK 30 kilometer langer is dan het EK is volgens Sven geen probleem. Thibau reed meerdere koersen die op dat vlak een goede test zouden moeten zijn. 

Dat Nys nummer één is in het Belgische team wil vader Sven niet gezegd hebben, "dat is aan de bondscoach." Met Arnaud De Lie en Florian Vermeersch zitten er nog andere erg goede renners bij. "Maar als Thibau in de finale er nog bij is", zo weet Sven, "dan heeft hij winstkansen."

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags