Thomas De Gendt biedt oplossing aan voor vervelend probleem in het wielrennen

door: AVL
Thomas De Gendt
Afbeelding bron: Photonews

Naast de lang spannende tweestrijd tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar zal de laatste editie van de Tour de France ook herinnerd worden voor zijn vele incidenten met supporters en motoren. 

Afgelopen woensdag ontstond er ook in de Tour de France Femmes commotie omwille van een roekeloze actie van één van de motards. Tijdens de vierde etappe probeerde een motard met fotograaf de kopgroep te passeren langs een smal wegje maar kwam daarbij ei zo na in botsing met één van de rensters.

De actie leverde de motard heel wat kritiek op. Onder meer ex-wielrenner Adam Hansen, tegenwoordig voorzitter van de rennersvakbond CPA was niet te spreken over het voorval. Zijn voormalige ploegmaat Thomas De Gendt tweette hem een suggestie om dergelijk voorvallen in de toekomst te vermijden.

"Misschien is het een idee om na te denken over 'no pass zones'", stelt De Gendt voor. "Als de organisatoren weten dat een klim of weg te smal is om veilig te passeren, dan wordt die weg rood gemarkeerd op de kaart en kan er geen voertuig passeren. Markeer het begin en einde met een bord."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24