Tiesj Benoot, ploegmaat van Wout van Aert, zit met een krankzinnig plan in zijn hoofd

door: BVDO
tiesj benoot
Afbeelding bron: Photonews

Tiesj Benoot rijdt voor Jumbo Visma. Net als zijn ploegmaat Wout van Aert heeft hij dromen in andere disciplines dan het wegrijden.

Aan Wout van Aert heeft Tiesj Benoot een groot voorbeeld om eens wat anders te proberen dan het wegwielrennen. Op stage in Spanje komen ze vaak triatleten tegen.

In De Tribune laat Benoot weten dat hij na zijn carrière wel eens wil gaan voor een Iron Man. “Ik loop zeer graag, het lijkt wel tof om daar een project van te maken. Het is een zeer lange inspanning en dat spreekt wel tot de verbeelding”, klinkt het.

Het is niet iets nieuws waaraan Benoot denkt, hij is er al een hele tijd over aan het nadenken. Zeker voor het moment dat hij een punt achter het wielrennen zet. “Zal ik dan voldaan zijn op fysiek vlak? Ga ik er vrede mee kunnen nemen om eens een uurtje te gaan lopen of twee uur te fietsen? Op dit moment denk ik van niet, maar misschien denk ik er over tien jaar wel anders over.”

Ook een marathon lopen of meedoen aan mountainbikewedstrijden staat op de agenda van Benoot. Nu zou dat ook wel willen doen, maar het is onverenigbaar met zijn carrière van profwielrenner.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24