Mathieu van der Poel in conflict verwikkeld: “Mijn vader wil dat niet”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu van der Poel heeft een drastisch besluit genomen dat heel wat gevolgen kan hebben. Volgens de vader van Mathieu van der Poel is dat geen verstandig idee, maar de Nederlandse renner is niet van plan om van zijn beslissing af te wijken.

Mathieu van der Poel heeft besloten om zijn carrière op het veld te combineren met mountainbiken. “Pa had me liever op de weg gezien”, vertelt de renner die zijn tweede grote liefde heeft ontdekt.

“Twee jaar geleden ben ik voor het eerst gaan mountainbiken in Malmedy: ik had het nog nooit gedaan, maar was op slag verliefd. Normaal denk ik niet te veel na als ik op de fiets zit - ik stort me erin en zie wel waar ik uitkom. Bij mountainbiken is dat niet zo'n goed idee: sommige afdalingen zijn echt niet normaal. Die moet je eerst verkennen of je krijgt problemen."

Hoewel Mathieu zich zal concentreren op enkele grote mountainbikewedstrijden, zal hij niet helemaal van het veld verdwijnen. “De cross blijft even belangrijk voor me. Ik ga niet minder veldrijden. Vaak is een cross heel individueel, maar dat vind ik er net zo mooi aan: het is een constant gevecht tegen jezelf. Ook het bos kan ik niet missen, dat is het leukste wat er is. Omdat er heel weinig wedstrijden overlappen, kan ik in beide disciplines vol gaan. Ik denk dat ik een tiental mountainbikewedstrijden ga doen: alle wereldbekermanches en een paar losse races.”