Toekomst Tour de France in gevaar? Deze renner trekt alvast aan de alarmbel

door: AVL
Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France van 2022 zal vooral herinnerd worden als de Tour waarin Jumbo-Visma een waar huzarenstukje opvoerde. De Nederlandse wielerformatie pakte zowel de gele als de groene trui.

De Tour de France werd dit jaar echter ook gekenmerkt door de enorme hitte. De omstandigheden waarin de renners moesten rijden waren zo zwaar dat er zelfs beschermende maatregelen genomen moesten worden.

De opwarming van de aarde laat zich dus ook in het wielercircuit voelen. De Franse wielrenner Guillaume Martin maakt zich zorgen over de toekomst van de Tour de France en het wielrennen in het algemeen.

"We staan voor een gigantisch probleem", aldus Martin tegenover Reporterre. "Ik weet niet of de Tour de France georganiseerd kan blijven worden in juli. Dat hangt af van de bescherming van de gezondheid van renners en toeschouwers."

"Het is duidelijk dat we de manier waarop we grote wedstrijden organiseren moeten bekijken. Hebben we zoveel auto’s nodig in het peloton? Is zo’n lange publiciteitskaravaan nodig?" vraagt de Fransman zich luidop af.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24