Besmette wielrenner haalt stevig uit naar coronaprotocol UCI

door: AVL
Guillaume Martin
Afbeelding bron: Photonews

De laatste dagen stapten verschillende wielrenners uit de Tour de France vanwege een besmetting met het coronavirus. Maandag is het rustdag in de Tour en zullen alle renners een verplichte coronatest ondergaan.

De voorlopig laatste wielrenner die zijn Tour de France moest staken wegens besmetting is de Fransman Guillaume Martin. Hij testte positief na klachten van keelpijn en kwam niet aan de start van de etappe naar Châtel afgelopen zondag. 

In een interview met Het Nieuwsblad is de Fransman zeer kritisch over het coronaprotocol van de UCI. Hij noemt het protocol vaag en volledig voor interpretatie vatbaar. Aangezien Martin zich ondanks de keelpijn niet ziek voelde was er volgens hem geen reden om uit de Tour te stappen. De dokters beslisten daar anders over.

Martin vertelde ook dat als hij niets had gezegd over zijn keelpijn hij waarschijnlijk gewoon had kunnen starten. De wielrenners moeten het altijd eerst zelf aangeven wanneer ze klachten ondervinden. Martin is er dan ook van overtuigd dat veel wielrenners hun symptomen verzwijgen om niet uit de Tour gezet te worden.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24