Tom Pidcock blijft niet bij de pakken zitten: "Natuurlijk wil ik dat ooit nog winnen"

door: MAB
Tom Pidcock,
Afbeelding bron: Photonews

Het beste resultaat dat Tom Pidcock dit seizoen wist neer te zetten in een derde plaats in Dwars door Vlaanderen. Het Britse talent van INEOS heeft echter nog grootse plannen.

Pidcock is, naast veldrijden en mountainbiken, ook een zeer goeie wegwielrenner. De 22-jarige Brit heeft ondertussen al de Brabantse Pijl op zijn naam weten te schrijven, maar kon in de grote ronden nog geen potten breken. Daar wil hij echter verandering in brengen. 

"Natuurlijk wil ik ooit proberen om de Tour te winnen. Dat heb ik in het verleden al duidelijk gemaakt. Wanneer dat zal kunnen, dat weet ik niet zeker. We hebben al meerdere jonge talenten aangetrokken. We bouwen aan de volgende generatie."

"Als ik in onze ploeg de leider van die generatie kan zijn, zou dat leuk zijn. Ik denk dat we met mij als gids van die nieuwe, jonge renners onze eigen bubbel en onze eigen groep kunnen creëren. Als ons dat lukt kunnen we heel succesvol zijn. Je hebt nu al jongens als Ben Turner en Magnus Sheffield die hun kop boven water steken. Het is speciaal om daar deel uit van te maken."