Tom Pidcock laat zich uit over de Belgen op het WK: "Dat gaan ze niet doen"

door: MAB
Tom Pidcock
Afbeelding bron: Photonews

Tom Pidcock kijkt, net als vele andere renners, vol ongeduld uit naar het WK in Fayetville van dit weekend. De favorieten Wout Van Aert en Mathieu van der Poel zijn er niet bij, waardoor de concurrentie hun kans schoon ziet. 

Pidcock werd gisteren derde in de Wereldbekermanche van Hoogerheide. Voor de wedstrijd sprak hij met VTM over zijn ambities op het WK. Pidcock rekent zichzelf bij de favorieten, maar erkent dat er hevige concurrentie is. De Brit kijkt vooral uit naar de Belgische renners. 

"Ik denk niet dat je van een Belgisch team zal kunnen spreken op het WK. We zullen zien, maar deze wedstrijd is voor velen een opportuniteit. Ook voor mij. Ik moet volgende week in principe mijn vormpiek bereiken", aldus een zelfzekere Pidcock. 

De Britse renner weet ook al wat hij na het WK in Fayetville gaat doen. "Het parcours past me in elk geval beter dan vorig jaar in Oostende. Na het WK plan ik trouwens vijf dagen pauze in. Ik trek met mijn vriendin naar New York en daarna trek ik op trainingskamp om mijn wegcampagne voor te bereiden.”