Topman Flanders Classics wil de cross helemaal hervormen: met deze plannen wil hij de sport sterker maken

door: CDC
Tomas Van Den Spiegel
Afbeelding bron: Photonews

Tomas Van Den Spiegel heeft grootste plannen met de cross. Hij wil de sport professionaliseren en internationaliseren. Ook wil hij gans de kalender aanpassen.

 

Onlangs was er veel te doen rond de cross die naar de VS trok. Veel mensen van hier hadden kritiek op de beweging, maar Van Den Spiegel gaat niet akkoord met die kritiek, integendeel. We hebben volgens hem meer van dat nodig, zodat de sport elders meer kan aanslaan.

De Amerikaanse markt is belangrijk, herinnert hij aan HLN. Al is de belevenis er anders, zo zijn toeschouwers er meer participant. Wat wel beter kan is op organisatorisch vlak. Daar moet het veel professioneler. Dat kan door minder crossen te organiseren en de kalender te optimaliseren

Verdere professionalisering wil hij door startgelden en het licentiesysteem te verbeteren. Zo kunnen renners veel beter ondersteund worden. Over het belang van geld is Van Den Spiegel eerlijk: "We moeten er ook niet onnozel over doen. Flanders Classics heeft een investering in het veldrijden gedaan en we moeten die investering ten volle benutten."