Topman van het Flanders Classics wil meer crosses in de Verenigde Staten

door: CDC
Tomas Van Den Spiegel
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen weekend passeerde het veldrijden in de Verenigde Staten. Dat was geen onverdeeld succes. Toch wil Tomas Van Den Spiegel dat er meer in de VS gereden wordt.

Er werden afgelopen weekend enkele wereldbekerwedstrijden gereden in drie crossen. De belangstelling leek op een laag pitje te staan en dus bleef de beleving achterwege. Veel Belgische wielerliefhebbers vroegen zich af wat de renners daar verloren hadden.

Tomas Van Den Spiegel, organisator Flanders Classics, laat aan Spoza weten dat die kritiek niet hoeft. Volgens hem moeten we andere standaarden gebruiken om het succes van de cross in de VS te meten. Er waren minder toeschouwers, maar veel mensen namen zelf deel aan de cross. Deelnemers uit 35 staten, zo onderstreepte Van Den Spiegel. 

Hij meent dat het organiseren van de cross in de VS een impuls geeft aan de sport in Amerika. Bovendien past de verhuis bij de professionalisering van de sport. Een professionalisering die kan zorgen voor meer middelen. Mensen die kritiek hebben op de verhuis moeten volgens hem daar ook rekening mee houden.