Trainer van Remco Evenepoel spreekt stoere taal over de tijdrit

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel won vorige week zondag de eerste tijdrit in de Giro. Vandaag staat al een nieuwe race tegen de tijd op de agenda.

Het is in de eerste plaats vooral uitkijken naar de weersomstandigheden voor de tweede tijdrit van deze Giro d’Italia. Er wordt regen verwacht, dus misschien zal Evenepoel wel voor andere banden moeten kiezen.

Trainer Koen Pelgrim verwacht dezelfde tegenstanders als in de tijdrit van vorige week zaterdag. “Het parcours is vlakker, maar op zich verandert dat niet heel veel. Het zou natuurlijk kunnen dat Remco last heeft van zijn valpartijen - hij moet een heel specifieke positie kunnen vasthouden - maar zondag zijn we ook alweer vier dagen verder”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

De zege zou mooi zijn, maar Pelgrim pakt liever tijd op de concurrenten voor de roze trui. “We kijken in de eerste plaats naar de verschillen met de klassementsrenners. En die gaan dezelfde inspanningen als Remco in de benen hebben. Winnen zou mooi zijn, maar het klassement is het belangrijkste.”