UCI jaagt boetes voor renners de hoogte in: “2.000 euro als dat niet in orde is”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De internationale wielerbond UCI verhoogt de boetes vanaf 1 januari. Heel wat zaken worden verdubbeld qua boete.

De UCI heeft talloze regeltjes waaraan de renners zich moeten houden. Zaken als niet-conforme kledij worden vanaf 1 januari 2024 nog veel zwaarder bestraft dan het al was.

Boetes voor de verkeerde kledij kunnen vanaf dan maar liefst 2.000 Zwitserse Frank zijn, 2.075 euro is dat omgerekend. En het gaat echt wel heel erg ver.

Zo is er de befaamde sokkenregel. Sokken of overschoenen mogen niet hoger komen dan halfweg het scheenbeen, anders riskeer je een boete van 2.000 euro.

Het niet dragen van een leiderstrui in een rittenkoers gaat naar 1.000 Zwitserse Frank, het aannemen van een bidon of eten in de laatste 20 kilometer kost voortaan 500 Zwitserse Frank, maar ook 20 seconden straftijd en 20 procent verlies van de UCI-punten.

Wie niet aan een koers verschijnt, terwijl hij of zij wel de deelname bevestigde en geen geldige reden opgeeft krijgt een boete van 1.000 Zwitserse Frank.

En zo zijn er nog talloze zaken die aangepast worden, allemaal in het nadeel van de renners. Een volledige lijst met alle wijzigingen is bij de UCI terug te vinden.

Tags uci boetes