UCI wil zich niet plooien voor Wout van Aert: “Dan wordt het seizoen nóg korter”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Binnen twee maanden wordt in het Tsjechische Tabor het WK veldrijden gereden. Wie we alvast niet aan de start moeten verwachten zijn Wout van Aert en Tom Pidcock.

Wout van Aert wil zich volgend seizoen volop toeleggen op de voorjaarsklassiekers op de weg en kiest er daarom voor om het WK links te laten liggen. Tom Pidcock rijdt op de dag van het WK een mountainbikewedstrijd ter voorbereiding van de Olympische Spelen.

Mathieu van der Poel zal dus als enige van de Grote Drie van de partij zijn in Tabor. Om het WK in de komende jaren opnieuw interessanter te maken voor de grote kleppers dacht de UCI er even over na om het WK vroeger op de kalender te plaatsen. De UCI stapte echter al snel af van dit idee.

"Waarom? Omdat dat een nefaste impact zou hebben op de nationale federaties", aldus UCI-topman Peter Van den Abeele bij Sporza. "Bovendien gelden de nationale kampioenschappen nu als waardemeter voor het WK. Als je bijvoorbeeld het BK na het WK op de kalender zet, verliest de nationale titelstrijd aan waarde."

Een vervroeging van het WK zou bovendien ook zorgen voor een verkorting van het crossseizoen. "Als je het WK opschuift naar de eerste helft van januari, dan wordt het seizoen nog korter. Zonder afbreuk te doen aan de crossen in België, maar internationaal gezien is het veldritseizoen afgelopen na het WK."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24