Verschroeiende Wout Van Aert verpest de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veldrijden

door: MAB
Sonny Colbrelli en wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel keerde gisteren op de Wereldbeker-cross in Dendermonde terug naar het veldrijden. Het eeuwige duel met rivaal Wout Van Aert ging op zondag gewoon door. 

Maar de Nederlander moest duidelijk zijn meerdere erkennen in een oppermachtige Van Aert. Op het circuit van Dendermonde was het al snel duidelijk dat de Belg de betere benen had. "Ik had vrij snel door dat Wout de sterkste was, wat ook wel te verwachten viel", vertelde van der Poel na afloop van de koers. 

Het was de eerste cross waaraan van der Poel deelnam dit seizoen. "Ik ben best tevreden. Dit lag in lijn met de verwachtingen. Conditioneel was ik nog niet top, al ben ik blij met de voorbereiding die ik heb gehad. Van mijn knie had ik geen last, het was meer die wonde die mij voordien hinderde."

Maandag nemen de twee tenoren het opnieuw tegen mekaar op. Van der Poel is vastberaden om het dan beter te doen. "In Heusden-Zolder is het parcours al iets anders. Daar kun je al meer compenseren en is het iets tactischer. Ik rijd altijd om te winnen."

 

Tags