Vete tussen Patrick Lefevere en Sam Benett uitgeklaard: "Het is meer faalangst dan pijn"

door: MAB
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere neemt niet vaak een blad voor de mond, en die eigenschap zorgde er waarschijnlijk voor dat Sam Benett andere oorden opzocht. 

Benett, die vorig seizoen nog voor Quick-Step uitkwam, heeft gisteren in Eschborn-Frankfurt zijn eerste zege van het seizoen in de wacht weten te slepen. De Ier komt momenteel uit voor Bora-Hansgrohe, nadat hij na een woelige periode vertrok bij het team van Patrick Lefevere

De Ierse sprintbom kwam niet in actie in de Tour de France vorig jaar, tot grote frustratie van het bestuur van Quick-Step. "Ik heb geen bewijzen dat hij geen kniepijn heeft. Maar ik denk dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn", klonk het bij Lefevere toen. 

"Het begon eigenlijk allemaal op training, toen Sam sprintjes aan het doen was. Plots brak zijn derailleur af, waardoor Sam met zijn knie tegen het uiteinde van zijn stuur stootte. Vrij pijnlijk", vertelde zijn mentor, Sean Kelly. "Sam kreeg de raad om enkele dagen te rusten totdat de pijn verdwijnen was. Maar zijn blessure bleef aanslepen, waardoor hij niet kon deelnemen aan de Tour."