Patrick Lefevere neemt wraak op Sam Bennet

door: CDC
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren kwam het verrassende nieuws dat Sam Bennet opnieuw mag koersen bij Deceuninck - Quick-Step. Maar van een verzoening is helemaal geen sprake, integendeel.

De ploeg en renner leven al langer in onmin met elkaar. Bennet zei last te hebben van een blessure en niet meer te kunnen koersen. Ook stap hij volgend jaar sowieso over naar een andere ploeg. Maar plots verscheen hij als kopman in de ronde van Ierland voor zijn land. 

Volgens het UCI-reglement mag een loon van een renner gehalveerd worden indien hij lang genoeg niet wedstrijdfit is. Door mee te rijden in de Ronde van Ierland omzeilde hij die regel en kon hij zijn loon behouden. Lefevere legt aan Het Nieuwsblad uit: Hij heeft zeven kilometer meegereden”, zegt Lefevere. “Goed gezien van hem, want wij konden die selectie voor Ierland niet weigeren en hij vermijdt dat de UCI-regel in werking wordt gesteld.”

Maar er zijn nog meer regels bij het UCI. Zo begaan ploegen een grote fout wanneer zij een wedstrijdfitte renner niet opstellen voor een periode van zes weken. Dus nu zal Deceuninck - Quick-Step hem zoveel mogelijk laten opdraven.

“Vanaf nu gaat hij elke koers rijden waarin we hem kunnen opstellen. Zondag rijdt hij ook mee in Gooik, dinsdag start hij in Vichte. Plus in al wat er nadien nog komt. Hij heeft het zelf zo gewild. Ik vind het plots jammer dat de Ronde van Guangxi in China is geannuleerd”,