Saga rond Sam Bennet duurt voort

door: CDC
sam bennet
Afbeelding bron: Photonews

Het verhaal rond de Ierse renner van Deceuninck - Quick-Step houdt maar niet op. Nu laat Bennet weer weten dat het WK er toch te veel aan is.

Sam Bennet gaf eerder dit jaar aan voor de rest van het seizoen out te zijn. Hij zei last te hebben van een blessure en niet meer te kunnen koersen. Bovendien was hij toch op weg naar een andere ploeg. Maar toen kwam het WK en leek hij plots miraculeus genezen.

Dit deed hij mogelijk omdat het risico bestond dat zijn loon gehalveerd zou worden door zijn lange onbeschikbaarheid. Lefevere reageerde als door een wesp gestoken op dit bedrog en beloofde dat hij Bennet over heel de wereld zou laten koersen als wraak, tot in de verste uithoek van China toe.

Die dreiging moet heel wat stress en onrust hebben teweeggebracht, want Bennet zegt nu te zijn hervallen in zijn blessure. De kopman van Ierland verklaart nu dat hij toch niet zal koersen op het WK. "Ik ben blij dat ik opnieuw pijnvrij kan koersen, en elke wedstrijd voel ik mijn fitheid en scherpte verbeteren. Echter, op dit moment valt de loodzware wedstrijd van meer dan 260 km te vroeg voor mij." 

Of hij kiest eieren voor zijn geld en wil niet voor de rest van het jaar in elke kermiskoers over heel de planeet verschijnen. Dat kan natuurlijk ook een reden zijn.