Victor Campenaerts krijgt de volle laag van andere Belg: "Idioot"

door: JDH
Victor Campenaerts
Afbeelding bron: Photonews

Victor Campenaerts liet zich in de tweede etappe van de Dauphiné zien door mee te gaan in de ontsnapping. Maar bij Nathan Van Hooydonck viel dat niet zo goed. 

Victor Campenaerts maakt in de Dauphiné zijn rentree nadat hij in de Bredene Koksijde Classic een ruggenwervel brak. En in de tweede rit ging Campenaerts onder meer op pad met de Fransman Kenny Elissonde.

Die stond slechts op 45 seconden van leider Laporte, waardoor Jumbo-Visma de hele dag moest werken om hem niet te ver te laten wegrijden. Dat Campenaerts op 30 kilometer van de meet nog eens wegreed met Elissonde begreep Nathan Van Hooydonck niet. 

"Ik kreeg daarna in de gruppetto nog onder mijn voeten van Nathan Van Hooydonck. Hij zei me: Wat voor een idioot ben je dat je met die Elissonde nog eens demarreert?", zei Campenaerts bij Het Nieuwsblad. "Ik vind Kenny een toffe gast en daarom versnelden we nog eens."

Campenaerts was het ook beu dat één renner, Andrea Piccolo, niet meereed en daarom versnelde hij nog eens. "Heel vervelend. Ik was het zo beu als koude pap en zei tegen Kenny: Kom, we gaan er eens van achteruit een ‘galet’ op geven. En we waren samen weg."