Werelduurrecord Campenaerts houdt stand na recordpoging Alex Dowsett

door: CDC
ALEX DOWSETT
Afbeelding bron: Photonews

Gisterenavond probeerde Alex Dowsett het werelduurrecord van Victor Campenaerts te breken. In het Mexicaanse Aguascalientes deed de Brit er alles aan om te winnen, maar bleek niet in staat om de Belg te overtreffen.

Campenaerts gunde het Dowsett zelf wel, zo gaf hij eerder aan. Hij schatte de kansen voor de Brit met wij hij goed overeenkomt zelfs op 50%. Maar toch, Het record staat op 55,089 kilometer wel erg scherp.

Dowsett begon goed en dook initieel zelfs onder de tijd van Campenaerts, maar na verloop van tijd zakte het tempo wat in elkaar. Na een half uur had hij al 4 seconden achterstand. Die kloof groeide vervolgens alleen maar. Na een vol uur gereden te hebben rolde Dowsett zwaar uitgeput over de eindstreep.

In het interview achteraf bedankte hij Campenaerts die hem hard had gesteund en schonk hij ook veel aandacht aan zijn ziekte, hemofilie. Dowsett gaf aan dat de ziekte hem gedwongen had om het beste uit zichzelf te halen en hij hoopt zo ook anderen, vooral kinderen, te inspireren.