Wielerkalender 2022 in de war door opvallende reden

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Zondag staat Paris - Roubaix op het programma, een uitzonderlijke datum. Maar volgend jaar zal de kalender er ook anders uitzien, niet omwille van corona, maar door... de politiek.

Normaal zou Parijs-Roubaix op zondag 10 april moeten doorgaan. Maar dan is het ook de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. En dan mag er geen groot sportevenement georganiseerd worden. Dus de koersorganisator ASO en de UCI moesten beginnen puzzelen. 

Er lagen meerdere opties op tafel, maar uiteindelijk haalde de meest logische piste het. De Amstel Gold Race, die normaal een week later doorging, wisselde van plaats met Parijs-Roubaix. Zo vindt de Amstel Gold race voor het eerst plaats in het weekend tussen de twee klassiekers, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 

Christian Prudhomme, directeur van ASO Cyclisme: “Deze oplossing is te danken aan de welwillendheid en positieve opstelling van de Amstel Gold Race organisatie en in het bijzonder van Leo van Vliet en de Internationale wielrenunie UCI. We willen hen mede namens de duizenden fans bedanken voor de medewerking aan deze datawijziging.”