Wout Van Aert overweegt opvallende veranderingen

door: CDC
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Terwijl Wout Van Aert zijn concurrentie wegblaast in het veldrijden, blijft het vizier vooral staan op het voorjaar op de weg. En daar overwegen hij en zijn team enkele opvallende stappen te nemen.

Van Aert wil dit jaar namelijk de klassiekers domineren. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn de grote doelwitten van het voorjaar, vooral die koersen wil hij winnen. En daar moet hij voldoende fris voor aan de dag verschijnen.

De renner van Jumbo-Visma overweegt nu samen met zijn ploeg enkele opvallende veranderingen aan zijn geplande kalender. Zo zouden ze de Strade Bianche schrappen ten voordele van Parijs-Nice. Nochtans is de Strade Bianche de eerste klassieker die Van Aert ooit kon winnen.

Maar om fris te verschijnen in april zou hij volgens Het Nieuwsblad de Strade Bianche voor het eerst in 5 jaar links laten liggen. Ook rond de Tirreno-Adriatico wordt er nog wat getwijfeld, al besliste hij vandaag om niet mee te doen aan het WK in Fayetteville.

Dat laatste zou interessant zijn voor zijn nieuwe ploeggenoot Tiesj Benoot, die zou dan mee kunnen doen aan de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico. Wout Van Aert zou dan gaan voor Milaan-Sanremo, Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Ronde en Roubaix.