Jan Bakalants haalt verschroeiend uit naar Jonas Vingegaard: “Lulkoek!”

door: AVL
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard en zijn team Visma-Lease a Bike kregen de voorbije dagen heel wat kritiek te slikken omwille van hun defensieve koersgedrag in de Tour de France.

Daar waar Pogacar de voorbije week al meermaals vol in de aanval ging, stelde Vingegaard zich vooral heel afwachtend op. Zo weigerde de tweevoudige winnaar zondag nog de koers te maken samen met Pogacar en Evenepoel. Dit tot frustratie van zijn concurrenten.

Ook Jan Bakelants ergert zich blauw aan de defensieve tactiek van Vingegaard en bij uitbreiding heel Visma-Lease a Bike. "Lulkoek", zo reageert de ex-wielrenner op de verklaring van Visma dat ze Evenepoel te vriend wilden houden.

"Geloven ze echt dat ze Evenepoel te vriend houden door hoe ze zondag gekoerst hebben?" stelt Bakelants zich de vraag. "Vingegaard heeft twee keer de kans gehad om koers te maken, maar wilde niet deelnemen aan de activiteiten."

"Nog voor die situatie met Pogacar was hij al gratis kunnen meeliften in het wiel van de Sloveen toen die achter Evenepoel aanging. Toen ze met hun drieën samen kwamen, wilde Vingegaard ook niet rijden."

Volg Redactie24 nu op Instagram