'Te sexy' seksuologe Kaat Bollen laat het er niet bij: "Ik doe dit niet voor mezelf"

door: MRO
Kaat Bollen
Afbeelding bron: VRT - De afspraak

Kaat Bollen is een seksuologe die door de Psychologencommissie op de vingers werd getikt na een klacht van een collega. Omdat ze te sexy foto's op social media deelde zou ze de waardigheid van het beroep aantasten.

Kaat Bollen besliste daarna haar titel van psycholoog terug te geven. "Ik denk dat het niet aan ons als psychologen is om te oordelen over de waardigheid van anderen. Ik denk dat mensen net bij ons komen om onze vrije blik en om bij ons een veilig klimaat te krijgen om zichzelf te kunnen zijn."

Kaat laat het er niet bij en bekijkt samen met Unia of ze naar het Hof van Cassatie kunnen trekken. "Ik vind het best heftig, ik heb nu twee keer een waarschuwing gehad en ik ga er nog verder mee gaan", vertelt ze in De Afspraak op Canvas.

"Ik doe dat niet voor mezelf, maar ik heb een tweeling van 3,5 jaar en ik hoop dat zij in een betere wereld kunnen opgroeien waarin ze niet afgerekend worden op hoe ze eruitzien. Ik heb veel steun gekregen op social media en er zijn veel vrouwen die verteld hebben dat ze dit in hun job ook meemaken."