Kaat Bollen in beroep tegen klacht: “Een vrouw die sexy durft te zijn, is een slet”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Kaat Bollen heeft een klacht van een collega-psycholoog aan haar been. Omdat ze te sensueel en sexy gekleed gaat.

De klacht werd ingediend bij de psychologencommissie. Ze kreeg een fikse waarschuwing waarin staat dat ze "de waardigheid van het beroep naar beneden haalt". Bollen gaat in beroep tegen de beslissing. "Velen hebben mij aangeraden om niet in beroep te gaan, om mij nu vooral heel koest te houden en die waarschuwing te accepteren”, zegt Bollen aan Het Laatste Nieuws.

“Vijf jaar geleden zou ik dat misschien hebben gedaan. Maar nu heb ik kinderen. En ik wil niét dat zij opgroeien in een wereld waarin hoe anderen naar hen kijken, belangrijker is dan wie ze zijn als mens. Wat als mijn dochter mij later, wanneer ze 16 is, vraagt: 'Mama, vond je die waarschuwing dan oké? Vind je dan dat een vrouw zich zomaar moet aanpassen aan wat een ander zegt over hoe ze gekleed gaat?' Ik zou gewoon niet weten wat geantwoord, dan."

"De boodschap die ik mijn kinderen wil meegeven, is dat mensen moeten kunnen zijn wie ze zijn. Ik ben het er zo fundamenteel mee oneens dat mensen beoordeeld worden op hoe ze eruitzien, hun huidskleur, hun seksuele voorkeur en noem maar op. Want dat zegt niks over wie ze zijn als mens. Ik word er bijna misselijk van dat meisjes volgens het schoolreglement geen korte rokjes mogen dragen omdat ze daarmee de jongens het hoofd op hol zouden kunnen brengen. Excuseer?! Dat is niet het probleem van de meisjes, hé. Voed jongens dan zo op dat ze met hun hormonen kunnen omgaan.”

“Er is toch niks mis met een sexy voorkomen? Ik ben toch eigenaar van mijn lichaam? Waarom nog altijd die dubbele moraal? Een man met veel vrouwen is stoer. Een vrouw die sexy durft te zijn, is een slet. Ik zou mij nu moeten schamen omdat ik iets weinig verhullends heb aangetrokken? Nee, mannen die zich verlekkeren op mij, zouden zich moeten schamen voor de bril waardoor ze kijken naar mij."