Woede bij politici over rellen na België - Marokko: "Blijft men dit pikken?"

door: MRO
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Na de wedstrijd tussen Marokko en België braken, zoals werd gevreesd, rellen uit in Brussel. Politici reageren verontwaardigd. N-VA-politica Zuhal Demir vraagt zich af of we dit blijven pikken.

Jongeren bestookten politie, richtten vernielingen aan en stichtten brandjes. Op beelden van de rellen zijn Marokkaanse supporters te zien.

"Gaan Brusselse politici weer doen alsof dit louter voetbalvreugde is? Het is een zoveelste demonstratie van een groep die zich onaantastbaar voelt en duidelijk wil maken: 'de straten zijn van ons'. Blijft men dit pikken?", stelt Vlaams minister Zuhal Demir op Twitter.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) noemt de rellen 'bedroevend' en dankt de politie. "Bedroevend om te zien hoe enkelingen misbruik maken van de situatie om rel te schoppen."

"Dank aan onze politiediensten die alles in het werk stellen om hier een einde aan te maken, en die er de komende dagen alles aan zullen doen om de relschoppers te identificeren."

Vlaams Belang vraagt om de daders keihard te straffen. "Hallucinante beelden van de rellen momenteel in Brussel. Onaanvaardbaar. Dit tuig moet opgespoord, opgepakt én keihard gestraft worden."

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) reageerde als volgt: "Ik veroordeel in de sterkst mogelijke bewoordingen de incidenten van vanmiddag".