Lezers ongerust over oorlog in Oekraïne: "Eén fout genoeg om boel te laten ontploffen"

door: Redactie
oorlog Oekraïne
Afbeelding bron: Pixabay

Rusland viel Oekraïne binnen en startte een oorlog. Intussen volgden sancties tegen Rusland. Wij vroegen onze lezers of zij denken dat de oorlog zal uitbreiden naar andere landen.

Bij heel wat van onze lezers heerst toch ongerustheid over het verdere verloop van de oorlog. Een greep uit de vele tientallen reacties.

"Één foutje is voldoende om de boel te laten ontploffen en om een oorlog op grote schaal te doen escaleren, en daar is de Europese Unie dan mee verantwoordelijk voor."

"Dat kunnen we niet voorspellen. Ik hoop allicht van niet."

'Hoop van niet en dat het maar vlug mag gedaan zijn daar voor die mensen."

"Alle oostbloklanden die niet zijn aangesloten bij de NAVO /NATO zal hij willen bezetten en annexeren, er op rekenend dat Europa en Amerika hierop niet militair zullen reageren om een totale wereldoorlog te vermijden. Om die zelfde reden verwacht ik dat Rusland geen NAVO/NATO lidstaat zal binnenvallen. Ik denk niet dat Rusland een wereldoorlog wil uitlokken, hij wil Rusland terug uitbreiden zonder teveel te riskeren."

"Alles zal ervan afhangen of Poetin genoeg heeft aan Oekraïne alleen. Maar inderdaad is er niet veel nodig om gans het Europese continent in een derde wereldoorlog te dompelen. Het kleinste vonkje kan grote gevolgen hebben voor de toekomst."

"Ik hoop van niet, maar ben er toch niet gerust in. De geschiedenis herhaalt zich, jammer genoeg. Al die onschuldige mensen."

"Als Poetin dat met Oekraïne doet, dan is hij gek genoeg om het hier ook te doen."