Tiener (14) die vluchtte voor oorlog in Oekraïne sterft tragische dood: "Niets kan haar vervangen in onze harten"

door: STS
kaars
Afbeelding bron: Pixabay

Een tienermeisje dat Oekraïne ontvluchtte toen Rusland er binnenviel, is op tragische wijze om het leven gekomen. Ze maakte een dodelijke val.

De 14-jarige Albina Yevko vluchtte in 2022 samen met haar moeder naar het Engelse Devon. Maar vorig jaar sloeg het noodlot toe. Het meisje ging bij valavond nog even naar de winkel, maar keerde niet terug naar huis.

Haar ongeruste moeder probeerde haar meermaals te bellen, maar kreeg geen antwoord. Daarop verwittigde ze de politie. Haar dochter werd bewusteloos teruggevonden aan een strand. Ze was van een dijk gevallen. De dag nadien overleed het meisje in het ziekenhuis.

Er werd een onderzoek geopend naar haar overlijden en uit een hoorzitting blijkt nu dat de tiener meerdere verwondingen had opgelopen die overeenkwamen met een val van een hoogte.

Geen omheining en geen verlichting

De politie concludeert dat er geen andere personen bij haar dood betrokken waren en dat zelfdoding "hoogst onwaarschijnlijk" was. "Op de plaats waar Albina viel was er geen omheining, geen verlichting en geen markering waar de rand was."

"Mijn familie en ik zijn kapot van het verlies van onze mooie Albina. Niets kan haar ooit vervangen in onze harten", citeert The Sun uit een verklaring van de moeder.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp