Nieuwe aanslagen op komst door 20e verjaardag 9/11? VS waarschuwt voor dreiging

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

In de Verenigde Staten heerst verhoogde waakzaamheid in de aanloop naar de 20e verjaardag van de terroristische aanvallen die plaatsvonden op 11 september 2001.

De beelden van de vliegtuigen die in de WTC-torens vliegen, staan in ieders geheugen gegrift. Op 11 september is dit precies 20 jaar geleden en daarom heerst verhoogde waakzaamheid in de VS.

In een nieuw rapport  wordt duidelijk gemaakt dat terroristische groeperingen zich zouden kunnen laten motiveren door de 20e verjaardag van 9/11 en daarom waarschuwt men voor een verhoogde dreiging. 

'De aanloop naar de 20e verjaardag van de aanslagen van 11 september 2001 en religieuze feestdagen kunnen naar onze inschatting als katalysator dienen voor gerichte gewelddaden', klinkt het onder meer in het rapport.

Het ongenoegen dat bij heel wat mensen leeft omtrent de pandemie, kan dit nog verergeren. 'Dergelijke dreigingen worden ook verergerd door de gevolgen van de aanhoudende wereldwijde pandemie, waaronder grieven over veiligheidsmaatregelen op het gebied van volksgezondheid en vermeende overheidsbeperkingen.'