Opnieuw ophef rond politieschoten op zwarte man

door: SLO

In de Verenigde Staten is gisterenavond een zwarte man meerdere keren beschoten door de politie. Er werd erg hardhandig opgetreden voor de ogen van zijn drie zonen.

De man in kwestie, Jacob Blake, werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er ciruculeren dan ook schokkende beelden op het internet.

In het filmpje is te zien hoe een zwarte man richting zijn auto stapt en achtervolgd wordt door twee agenten. Zijn drie zonen zaten in de auto. Volgens omstanders had het slachtoffers eerder een ruzie tussen twee vrouwen willen sussen. Een politieagent richt zijn wapen op de rug van de man. Wanneer die in de wagen wil stappen, zijn zeven schoten te horen.

Het is niet duidelijk hoe Blake er nu aan toe is. Het departement Justitie in Wisconsin zal de omstandigheden van de schietpartij onderzoeken. De betrokken agenten zijn voorlopig op non-actief gezet.

Gouverneur Tony Evers heeft op Twitter gereageerd op de feiten. Het is volgens hem ook niet de eerste keer dat een zwarte man wordt neergeschoten door de politie op klaarlichte dag in de staat.

Woedende inwoners trokken na de feiten naar de plaats van de schietpartij en startten een gewelddadig protest waarbij een politieagent gewond raakte. De autoriteiten in Kenosha hebben een nachtelijk uitgaansverbod uitgevaardigd. Dat loopt nog zeker tot 7 uur maandagochtend, plaatselijke tijd.