14-jarige die na coronafeestje opgesloten werd krijgt in beroep dit te horen van jeugdrechter

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De jeugdrechter van het Hof van Beroep heeft de zaak een 14-jarige jongen uit Kapellen die met zes klasgenoten gearresteerd werd en een nacht in de cel moest vandaag behandeld.

De zeven klasgenoten hielden een feestje en werden na geluidsoverlast betrapt op een lockdownfeestje door de politie. Een 14-jarige jongen uit Kapellen verscheen vandaag voor de jeugdrechter van het Hof van Beroep. De straf die de jeugdrechter was huisarrest van 19 uur tot 7 uur voor een maand, onder toezicht blijven van een sociaal assistent en 40 uur presteren bij een ngo. Het openbaar ministerie gaf toe dat de maatregelen overdreven waren.

Toch hekelde de openbaar aanklager de houding van de ouders. “Die ouders reageerden heel laks. Zij hadden trouwens zelf gedronken bij vrienden en de coronarichtlijnen overtreden”, citeert HLN hem. Al ging het voor de ouders en advocaten niet bepaald over de strafmaat. “Alles wat hier gebeurd is, is een gevolg van de onduidelijke en ontbrekende wetgeving rond de coronarichtlijnen”, pleitten advocaten Kris Luyckx en Joke Bleys. Tal van grondwettelijke rechten werden met de voeten getreden, aldus de advocaten.

De jeugdrechter wou dat debat niet aangaan en trok alle genomen sancties in. “Ik ben jeugdrechter en handel in het belang van de jongere. Daarom doe ik onmiddellijk uitspraak en trek alle maatregelen in", klonk het.