Angst na versoepelingen: "Ze kunnen me niet verplichten mijn mondmasker af te doen"

door: Redactie
Shoppen - shopping - corona
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen weken volgden de versoepelingen van de coronamaatregelen elkaar in snel tempo op. Bovendien evolueren de coronacijfers in de goede richting. 

We kregen een groot deel van onze vrijheden terug, maar we moeten nog steeds de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen. We stelden onze lezers de vraag of zij de maatregelen nog nauwgezet volgen? Een greep uit de reacties.

"Ik volg ze nog ondanks ik volledig gevaccineerd ben. Er lopen nog te veel pipo's rond die denken dat ze god de vader zijn."

"Ik volg de regels nog. Geen denken aan om op verlof te gaan. We zullen dat nog wel bekopen. Heb zelf covid gehad en zou er toch niet op roepen om opnieuw besmet te raken."

"Ik zal juist nog zorgen dat de politie mij niet betrapt voor een boete, maar voor de rest bestaan die regels niet meer voor mij."

"Velen denken dat met het vaccineren covid voorgoed verdwenen is.  Als we de regels niet meer naleven en doen alsof er niks meer aan de hand is, zullen we dat na de vakantiemaanden cash betalen."

"Eerlijk, ik doe mijn best om zo veilig mogelijk te leven momenteel. Aangezien mijn vrouw ms heeft. Alle regels naleven, weet ik zelf niet want deze veranderen om de week. Maar op drukke plaatsen draag ik een masker en ik ontsmet handen en winkelwagen."

"Ik blijf de maatregelen volgen, zelfs nog meer dan moet. Ik zie wel hoe het uitpakt na de zomer. Ze kunnen je verplichten een mondmasker te dragen maar ze kunnen je niet verplichten om het af te doen."