Bart De Wever weet Frank Vandenbroucke te appreciëren: “Anders dan met Maggie De Block”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever (N-VA) kan minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) best naar waarde weten te schatten, in tegenstelling tot zijn voorganger.

Als burgemeester van Antwerpen kan Bart De Wever rekenen op de minister van Volksgezondheid. “Hij neemt mij serieus, en ik hem”, is Bart De Wever eerlijk in De Zondag. “Ik ben het ideologisch oneens met hem, maar ik vertrouw hem wel. Hij staat altijd ter beschikking. Dat is belangrijk voor een burgemeester. Als dat moet, kan ik hem om 23 uur bellen. Dat is andere koek dan zijn voorgangster, Maggie De Block (Open VLD), die ik nooit gehoord heb.”

De coronamaatregelen blijven moeilijk liggen, dat beseft De Wever maar al te goed. “Ik wil ook niet doen wat Bouchez al weken doet: valse hoop geven en verwarring scheppen. Dat helpt niemand vooruit. Ik heb twee rode draden in deze crisis. De maatregelen moeten wetenschappelijk onderbouwd zijn én een wettelijke grondslag hebben. Het eerste zit goed, het tweede niet.”

En dus is er een bijzondere wet nodig om alles te regelen, zo zegt De Wever. “Het kan niet zijn dat een minister met één pennentrek fundamentele vrijheden inperkt. Wij hebben daarom zelf een crisiswet geschreven. Die gaat binnenkort naar het parlement.”