Brussels Airport zag geen problemen in de situatie van zondagavond

door: BVDO
Luchthaven Zaventem Twitter
Afbeelding bron: Twitter

Afgelopen weekend doken er op sociale media verschillende foto’s op van ellenlange wachtrijen op de luchthaven van Zaventem. 

Heel wat reizigers stonden zondag op de luchthaven van Zaventem in lange rijen te wachten op weg naar de controle van het Passenger Locator Form. 

Volgens de luchthaven verliep alles vlekkeloos, behalve zondagavond. Er zouden slechts een half uur wachtrijen geweest zijn. Bovendien, zo klinkt het bij Brussels Airport, was er voldoende ruimte om de social distancing te behouden. 

De ombudsman van de luchthaven is niet tevreden over de situatie en schreef een brief aan de directeur van de dienst regulering van de luchthaven. “Wij zijn van mening dat het de plicht is van de regulator om in te grijpen en om alle gezondheidsmaatregelen in de gebouwen van de luchthaven te respecteren en af te dwingen”, schrijft luchthavenombudsman Philippe Touwaide Touwaide in de brief. 

“Er was ons na de herhaaldelijke incidenten in november beloofd dat de situatie onder controle was en dat er een betere coördinatie was, wat niet het geval lijkt te zijn. Op menselijk vlak is de situatie van zondag onaanvaardbaar.”