Café in Opwijk sluit de deuren na verschillende positieve coronatesten: “Moeten wachten op beslissing van dokter”

bron: VRTNWS
door: PMN
Café Kevers in Opwijk
Afbeelding bron: Google Maps

In Opwijk heeft café Kevers de deuren moeten sluiten. Het café blijft nog een tijdje dicht nadat zowel de cafébazin als haar zoon positief getest zijn op het coronavirus.

Cafébaas Jan Vanderstraeten zegt dat het allemaal begonnen is toen één van zijn klanten positief had getest op het coronavirus. "Door dit vooral heb ik, samen met mijn vrouw en zoon, ook een coronatest laten afnemen”, legt de cafébaas uit bij VRTNWS. 

“En wat blijkt, mijn vrouw en zoon testten positief, ik negatief. We hebben onmiddellijk ons café gesloten om onze klanten te beschermen."

Alle klanten van het café werden intussen ook opgebeld. ”We waren verplicht om de contactgegevens van al onze klanten te registeren. Iets wat we altijd gedaan hebben. En nu zie je toch dat dat opbrengt, want intussen werd iedereen gecontacteerd door de contacttracers. Met resultaat, want zo heeft een tweede klant ook positief getest op het virus." 

Het café blijft nog zeker tot volgende week donderdag dicht. "We moeten nu in quarantaine blijven en wachten op de beslissing van de dokter om opnieuw op te gaan. Maar het allerbelangrijkste nu is de gezondheid van onze klanten. We willen geen risico's nemen, al hoop ik dat we geen weken moeten dichtblijven."