CEO van NMBS heeft het gehad met regering en komt met fors dreigement

door: BVDO
Trein - station - nmbs - drukte
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Sophie Dutordoir, de grote baas van de NMBS, wil dat de regering haar plannen voor het treinverkeer richting kust dringend herziet.

Het Overlegcomité besliste dat reizigers naar de kust van zaterdag 3 april tot en met zondag 18 april en tijdens het weekend van 24 en 25 april enkel aan het raam mogen zitten. Voor kinderen tot twaalf jaar geldt die regel niet.

Dutordoir stuurde woensdag een brief naar premier Alexander De Croo (Open Vld), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo) over de regeling.

"Zoals herhaaldelijk benadrukt, zal de uitvoering van deze beslissingen de NMBS in een situatie brengen die, zonder andere dringende en bindende maatregelen van de overheid, onbeheersbaar dreigt te worden", halen enkele Waalse kranten de brief aan. "De situatie die we de laatste uren op het terrein hebben waargenomen, toont aan dat de gemaakte afspraken en de gezamenlijke inspanningen niet voldoende zijn om de toestroom van reizigers te stoppen."

Volgens de CEO is de veiligheid van het personeel en de reizigers in het gedrang. De CEO komt dan ook met een ultimatum. Als er niet meer capaciteit komt, dan dreigt de CEO geen treinen meer naar de kust te laten rijden.