Conner Rousseau wuift versoepelingen weg: “Vanaf dan weer naar normaal leven"

door: PMN
Conner Rousseau,nieuwjaarsreceptie
Afbeelding bron: sp.a

Wanneer kunnen we terug overstappen naar een normaal leven? Het is een vraag die zowat iedereen zich momenteel stelt.

Volgende week vrijdag is er opnieuw een Overlegcomité. “Versoepelingen komen er niet. Dat is ook altijd eerlijk gezegd geweest”, reageert SP.A-voorzitter Conner Rousseau bij Radio 1.

“Het mooiste kerstcadeau is nu om die cijfers zo laag mogelijk te houden. Dan kunnen we daarna weer meer perspectief bieden.”

“Op termijn gaan we sowieso moeten versoepelen. We kunnen ons zelf aan de regels houden. Er gaan sneltesten komen en de vaccins komen eraan. Het leven moet zo snel mogelijk op een veilige manier weer geopend kunnen worden."

"Wanneer dat zal zijn? Op een bepaald moment zullen er heel wat mensen gevaccineerd zijn en dan moet er wel wat kunnen. Dat moet de insteek zijn van de hele operatie.”

"Op een gecontroleerde manier het normale leven weer openen"

"Er zijn mensen die pleiten dat we pas naar een normaal leven kunnen gaan wanneer iedereen gevaccineerd is. Ik denk dat het op een bepaald moment belangrijk is om in het achterhoofd te houden waarom we deze maatregelen nemen. Dat is om de kwetsbare groepen in de zorgsector te beschermen."

“Wanneer die kwetsbare groep in de zorgsector gevaccineerd zijn, moeten we wel op een gecontroleerde manier het normale leven weer openen.”