Corona-uitbraak in WZC na bezoek hulpsint: "Geef hem aub de kans dit op zijn manier te verwerken"

door: MRO
Sinterklaas
Afbeelding bron: Photonews

In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn al 70 personen besmet met Covid-19 na het bezoek van een hulpsinterklaas die een superverspreider bleek te zijn. De gemeente Balen roept op om de man niet met de vinger te wijzen.

De hulpsint is een familielid van een bewoner van het woonzorgcentrum en woont in Balen. Hij krijgt heel wat kritiek over zich en daarom lanceert het gemeentebestuur een oproep op Facebook.

"De hulpsint, die uit onze gemeente komt, deed zijn intrede met de beste bedoelingen om de bewoners in hun isolement een leuke dag te bezorgen. Hij is een regelmatige bezoeker (familielid van bewoner) en vrijwilliger van het woonzorgcentrum en de directie had hem gevraagd dit te doen. Hij wist op dat moment niet dat hij corona-positief was."

"Wij duiden hier geen schuldigen aan, maar iemand publiek aan de schandpaal nagelen, is een vorm van digitaal pesten. Het bestuur is hierin duidelijk: pesten, onder eender welke vorm, kan en mag niet gebeuren. De sint is zelf erg aangedaan van dit voorval en moet dit zelf kunnen verwerken zonder ook nog eens al die commentaren te moeten lezen."

"Het bestuur doet dan ook een beroep aan de burgerzin en het solidariteitsvermogen van haar inwoners. Geef de sint aub de kans om dit op zijn eigen manier te verwerken, in alle rust."