Dokter moet aangrijpende boodschap brengen aan jonge coronapatiënten

door: BVDO
Corona - intensieve zorgen - ziekenhuis
Afbeelding bron: Photonews

Een Amerikaanse dokter wordt vaak geconfronteerd met ernstig zieke coronapatiënten die alsnog het coronavaccin willen krijgen.

Dokter Brytney Cobia van het Grandview Medical Center in Alabama zegt vaak stervende coronapatiënten over de vloer te krijgen die nog om het vaccin vragen.

Dokter Cobia moet hen echter vertellen dat het dan al te laat is. De patiënten zouden hun coronabesmetting wel overleefd hebben als ze de prik vroeger hadden gekregen.

Het gaat vaak om jonge patiënten die heel ernstige infecties met het coronavirus doormaken. “Een van de laatste dingen die ze doen voordat ze worden geïntubeerd is me smeken om het vaccin”, schreef de vrouw op Facebook. “Ik houd hun hand vast en vertel ze dat het me spijt, maar dat het te laat is.”

Dokter Cobia roept mensen dan ook op om zich te laten vaccineren. De patiënten die ze over de vloer kreeg deden dat om uiteenlopende redenen niet. “Ik omhels hun familieleden en ik vertel ze dat de beste manier om hun geliefde te eren is om zich te gaan laten vaccineren en iedereen die ze kennen aan te moedigen hetzelfde te doen”, schreef dokter Cobia nog.