Een verlengde krokusvakantie? “Geen suggesties, anders ben ik weer de boosdoener”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De scholen zijn nog maar net weer open vandaag, maar het grote gespreksonderwerp is of er een verlenging van de krokusvakantie komt. Minister Ben Weyts is alvast duidelijk.

Volgens Koen Van Kerkhoven van de Christelijke Onderwijscentrale is er nog niet over een mogelijke verlenging van het krokusverlof van dit jaar gesproken. Dat zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. 

Ook Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is geen voorstander van een verlenging van het krokusverlof. “Ik zal àltijd proberen te verhinderen dat de krokusvakantie verlengd wordt”, zei Ben Weyts aan Het Laatste Nieuws. 

Weyts lijkt zelfs bij de experts steun voor dat idee te vinden. “En ik sta daar echt niet alleen: Erika Vlieghe, Geert Molenberghs en Niel Hens zaten zaterdag ook mee aan de digitale vergadertafel. De consensus is duidelijk: het aller-aller-allerlaatste wat we moeten doen, is de scholen sluiten.” 

Of er nog andere mogelijkheden zijn, daarin laat Weyts niet in zijn kaarten kijken. “Ik ga u niet wijzer maken met suggesties, want anders ben ik weer de boosdoener. Maar er zijn nog genoeg maatregelen te nemen vòòr een nieuwe sluiting van de scholen ter sprake komt.”