Steven Van Gucht waarschuwt: "Daar zal het virus welig tieren"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt aan het begin van de krokusvakantie voor besmettingen met het coronavirus tijdens een skivakantie.

"Ik denk dat er veel corona circuleert in skigebieden. We hebben daar geen cijfers over, maar ik weet eigenlijk al zelfs van vóór corona dat skiën een broeihaard kan zijn van veel virussen", vertelde Steven Van Gucht op Radio 1.

"Ik weet dat we in het verleden ooit mazelenuitbraken gehad hebben, die gelinkt waren aan skivakanties. Maar ook griepuitbraken. En ongetwijfeld zal het coronavirus welig tieren tijdens de après-ski."

"Maar we mogen het zeker niet verengen tot skiën alleen. Het virus zit overal; op het werk, in je vrije tijd, op feestjes, op de scholen, het circuleert overal een beetje."

"Dus je kan dat niet vergelijken met de situatie van drie jaar geleden. Toen is het echt beginnen uitbreken in de skigebieden en vandaar is het uitgezaaid over de rest van Europa. Dat was een heel specifiek gegeven. Nu zit het virus overal. Skiën zal wel een klein beetje bijdragen, maar dat geldt ook voor heel wat andere activiteiten."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24