Erika Vlieghe doet belangrijke oproep: "Ga dan niet aan elkaars nek hangen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Infectiologe Erika Vlieghe kijkt bezorgd naar het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus. We kunnen best voorzichtig blijven, stelt ze.

"Ik maak mij toch altijd wel zorgen, en dat is ook niet altijd onterecht gebleken", verklaarde Vlieghe op VTM.

"Als we de zaken in perspectief plaatsen en vergelijken met vorig jaar, dan is de situatie zeker minder zorgwekkend. Toen zaten we in deze tijd van het jaar al aan een dubbel aantal gevallen. Zonder vaccinatie zou de situatie waarschijnlijk tien keer erger kunnen zijn."

Vaccinatie

De meeste mensen die in het ziekenhuis belanden, zijn niet gevaccineerd. Toch kan ook een gevaccineerd persoon soms getroffen worden.

"We zien al een aantal weken dat er toch ook wel een aantal mensen die volledig gevaccineerd waren ziek in het ziekenhuis terechtkomen. Soms ernstig ziek, bij het merendeel is dat niet zo ernstig. Dat heeft te maken met kwetsbaarheid door leeftijd en onderliggende aandoeningen. Dat is ook de reden dat die mensen een derde prik krijgen."

Mondmasker

"Doe zoveel mogelijk buiten, ga niet aan elkaars nek hangen als je je niet lekker voelt. Laat je testen en draag een mondmasker waar dat nodig is, zeker indoor. Let op ventilatie", geeft Vlieghe nog als tips mee.

Download nu de gratis app van Redactie24