Erika Vlieghe wil dat iedereen het beseft: "Mogen onszelf dat niet wijsmaken"

door: STS
Viroloog Erika Vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

Infectiologe Erika Vlieghe vindt dat we best nog voorzichtig zijn, want er circuleert veel virus, en er zijn veel meer besmettingen dan de cijfers aantonen.

"Corona is natuurlijk niet helemaal weg. Dat mogen we onszelf ook niet wijsmaken", zei Vlieghe in 'De Afspraak'.

"Er circuleert nog veel virus. We worden minder ziek van deze variant en met onze staat van immuniteit. Maar het is niet helemaal weg. Dus het is belangrijk om de vinger aan de pols te houden."

"We zitten aan 10.000 besmettingen per dag, maar dat is een zware onderschatting. Er zijn steeds minder mensen laten zich testen."

"De intensieve zorgen blijven dit keer godzijdank gespaard, maar we hebben heel veel patiënten in de ziekenhuizen. Er zijn ook heel veel zieken onder het personeel."

Immuniteit

"Elke infectie die je krijgt, gaat je een stukje immuniteit geven en voor een heleboel mensen zal dat een extra natuurlijke booster zijn."

"Maar er is ook een groep van kwetsbare mensen, en die is niet zo klein. We zien doordat er in de algemene bevolking meer infecties zijn, er ook in de rusthuizen weer meer infecties zijn, en dat andere kwetsbare patiënten weer meer infecties krijgen."

"Je kan die groepen in de maatschappij niet volledig van elkaar scheiden. En dus zeggen: 'Doe maar op', daar zijn we eigenlijk nog niet helemaal aan toe als maatschappij."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24