Etentje van ouderenvereniging draait uit op coronadrama: 30 besmettingen, 7 in ziekenhuis

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

In Lochristi is een etentje van ouderenvereniging OKRA uitgedraaid op een ware ramp. Van de 45 leden die aanwezig waren, liepen er 30 een coronabesmetting op. 7 van hen liggen in het ziekenhuis. 

Twee weken geleden organiseerde de OKRA van Zeveneken een etentje in een restaurant in Lokeren. Twee genodigden zouden de uitslag van hun coronatest niet afgewacht hebben en toch naar het etentje geweest zijn. 

De gevolgen zijn bijzonder zwaar. Maar liefst 30 van de 45 leden raakten besmet. Van hen liggen er op dit moment 7 in het ziekenhuis. Niemand ligt voorlopig op intensieve zorgen. 

Mede-voorzitter Marcel De Zutter wil de houding van de twee leden niet bevestigen. "Alles is verlopen volgens de regels die toen van kracht waren", getuig De Zutter aan VRT Nieuws. "Gasten kwamen binnen met mondmasker en pas aan tafel ging dat uit. Als iemand naar het toilet moest, moest het mondmasker opnieuw op. Ook al het personeel droeg een mondmasker. We begrijpen het niet!" 

"Wij worden daar op aangekeken nu, maar we zitten zelf met de handen in het haar. We hebben alle regels gevolgd en toch zo veel besmettingen. We krijgen er kop noch staart aan. Ik zat zelf met mijn vrouw en 6 andere gasten aan een tafel. Mijn vrouw en ik en de 2 mensen recht tegenover ons zijn negatief en de andere 4 gasten hebben positief getest. Ik begrijp het ook niet."