Coronacijfers swingen de pan uit: “In die leeftijdsgroep verschrikkelijke stijging”

door: BVDO
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Maandag werd een dagrecord van maar liefst 60.000 coronabesmettingen in ons land genoteerd. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

De piek van het aantal coronabesmettingen van de omikrongolf is nog lang niet bereikt. Op dalende cijfers is het dan ook nog wachten.

Van alle tests die afgenomen worden is meer dan 35 procent positief. Een enorm hoog cijfer. Volgens Steven Van Gucht zullen de cijfers zeker nog twee weken stijgen.

“En eigenlijk missen we heel veel besmettingen. In feite zijn er drie tot vijf keer meer besmettingen, waardoor een kwart miljoen dichter in de buurt komt van het werkelijke aantal besmettingen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs aan Het Nieuwsblad.

Door die vele besmettingen zou het kunnen dat deze golf langer duurt dan verwacht. Na drie tot vier weken zou je de piek moeten bereiken, maar door de kerstvakantie loopt dit in ons land vertraging op.

“We zien nu bij de leeftijdsgroep van 0 tot 19 jaar een stijging van 80 procent op het vlak van besmettingen”, zegt biostatisticus Bart Mesuere (UGent).

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24