BV krijgt kritiek omdat hij na twee flessen wijn dronken gereden heeft

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Vrijdagavond vierde Sven Ornelis de verjaardag van zijn partner in de Oude Pastorie in Hyfte.

Bij die maaltijd dronken ze samen zowel een fles witte als een fles rode wijn. Daarna reden ze allebei met de fiets naar huis. Op een post die Ornelis op Instagram zette over zijn etentje en de twee lege flessen wijn, met het tekstje ‘we zijn gelukkig met de fietsszzsss’ kwam ontzettend veel kritiek.

De kritiek was bijzonder stevig. “Dat ik toch moest weten dat je ook niet met de fiets rijden mag als je gedronken hebt. En dat ik als bekende Vlaming toch altijd het goede voorbeeld moet geven”, schrijft Ornelis erover op zijn blog.

“Sommige mensen hebben bij hun bericht nog wat smileys gezet, maar sommige waren echt boos op mij. En vonden mijn “roekeloos” gedrag gewoon “levensgevaarlijk”. Nou ja…”

Ornelis beseft dat het niet mag en blijft zich verdedigen. “Ik weet dat. Maar ik was echt niet dronken, en kon nog goed genoeg fietsen. Van het restaurant naar huis was ook niet ver. En de kans dat ik aan 15 per uur iemand omver zou hebben gereden was miniem.”

Op Facebook bood Ornelis zijn excuses aan: "Excuses. Het mag in feite niet. (Maar wat zijn we vandaag toch streng voor elkaar)."

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24