Frank Vandenbroucke laat het over zich heen gaan: “Ben ik niet van onder de indruk”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische Staat werd door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot het opheffen van de coronamaatregelen, anders volgt er een dwangsom van 5.000 euro per dag.

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel veroordeelde de Belgische Staat woensdag tot het opheffen van de coronamaatregelen. Dat moet binnen de dertig dagen gebeuren, of er moet een dwangsom betaald worden.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke haalt een diepe zucht over het onderwerp. “Ik ben daar nog niet direct van onder de indruk, als één rechtbank zo'n uitspraak doen. We moeten die maatregelen handhaven. Punt aan de lijn”, zegt hij aan De Morgen.

Toch toont het nog maar eens dat de maatregelen op los zand staan. "Over een gerechtelijke uitspraak kan een politicus best geen bijkomende uitspraken doen. Maar wat ik wel weet: we gaan dit virus niet klein krijgen als we niet streng zijn voor onszelf.”

Vandenbroucke verwijst opnieuw naar de ziekenhuizen. Ook al lijken de maatregelen voor alles en iedereen te lang te duren, dit is nog niet voorbij. “Wat mensen in de ziekenhuizen doen, is pas afmattend”, besluit de minister.