Geert Molenberghs duidelijk over stijgende cijfers: "Dan zal er ingegrepen moeten worden"

door: STS
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Geert Molenberghs zegt dat het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus voorlopig geen reden tot paniek hoeft te vormen. Hij pleit wel voor voorzichtigheid.

"Er is geen reden om te panikeren. We willen het niet uit de hand laten lopen. Mochten de cijfers ooit toch fel beginnen oplopen, dan zal er ingegrepen moeten worden", zei Molenberghs, biostatisticus aan de UHasselt, op TV Limburg.

"Maar op dit ogenblik hebben we het echt zelf in de hand. Corona is nog niet voorbij. Laat ons voorzichtig zijn wanneer we anderen ontmoeten."

Skireizen, carnaval en Nederlanders

Opvallend is dat er vooral in Antwerpen en Limburg veel nieuwe besmettingen zijn. "In Nederland zijn de cijfers vijf à zes slechter dan in België. Het contact met onze Nederlandse buren maakt dat we in Limburg 20 tot 30 procent meer besmettingen hebben dan in Oost- of West-Vlaanderen bijvoorbeeld."

"Er zijn de skireizen, er is het carnaval, er is het contact met onze Nederlandse buren. Maar vooral: we hebben gewoon veel contacten op dit ogenblik", verklaart Molenberghs de stijgende cijfers.