Georges-Louis Bouchez wil uitzonderingen met Kerstmis: "Gaan dat niet via Skype vieren"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Ondanks dat de coronacijfers dalen, moeten we nog niet op versoepelingen hopen. Verschillende virologen zeggen ook al dat we Kerstmis dit jaar anders gaan moeten vieren.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil daar niet van weten. Dat zegt hij bij Het Laatste Nieuws. "We gaan Kerstmis niet via Skype vieren", is hij heel duidelijk.

Bouchez wil dat er met Kerstmis uitzonderingen gemaakt worden. “We moeten voorzichtig blijven en beslissingen nemen op basis van cijfers, maar kerst vieren met drie of vier personen moet toch mogelijk zijn.”

“We moeten perspectief geven aan de bevolking. Natuurlijk moeten we de komende weken nog enorme inspanningen leveren en ons strikt aan de regels houden."

"De geestelijke gezondheid van onze bevolking is echter ook belangrijk. Kerstmis redden moet het gemeenschappelijke doel van team België worden.”

Op een opening van de niet-essentiële winkels staat nog niet meteen op de planning. " Familie moet op de eerste plaats komen. Winkeluitbaters krijgen het op dit moment zwaar te verduren", zegt Bouchez. 

"Van zodra we hun leven wat eenvoudiger kunnen maken, zullen we dat zeker doen. Het welzijn van de bevolking komt echter op de eerste plaats.”