Heropening van horeca op 1 mei: “Veel restaurants hebben er om die reden geen zin in”

door: BVDO
Restaurant - horeca - sluiting horeca
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Dat de horeca opnieuw zal openen op 1 mei, daar geloven er velen binnen de sector al niet meer in, ondanks de beloftes van de regering. Al lijken ook veel restaurants geen zin te hebben in een heropening.

Het leek een mooi scenario om de horeca te heropenen op 1 mei, maar het geloof dat het er effectief komt, lijkt verder weg dan ooit. “Ze willen sowieso niet meemaken wat de kappers vandaag al overkomt: eventjes mogen openen en een paar weken later weer moeten sluiten”, schrijft Sven Ornelis op zijn website Would Be Chef.

“Dat is voor de contactberoepen al een zware dobber, maar voor restaurateurs die hun voorraden moeten inslaan, is dat helemaal onmogelijk. Nog eens een massa eten moeten weggooien is echt geen optie voor hen.”

Er zou zelfs een omgekeerde tendens zijn, om niet te willen openen. “Tot mijn grote verwondering lijken de meeste restauranteigenaars er vandaag zelf geen zin meer in te hebben. Sommigen draaien goede omzetten met hun take away. Anderen zijn nu gewoon heel bezorgd.”

De signalen die er komen, zijn immers verre van optimistisch. Veel vrienden van Ornelis die in de horeca werken zijn ervan overtuigd dat de horeca op 1 mei niet opent. En daar is Frank Vandenbroucke (Vooruit) weer kop van jut bij. “De minister van Volksgezondheid heeft daar ook al op gehint de voorbije dagen”, klinkt het nog.