Stevige eisen aan Overlegcomité: "Toon ons dat jullie woord houden"

door: STS
Frank Vandenbroucke - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De horeca moet op 1 mei openen en geen dag later. Dat stelt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) in een open brief, gericht aan het Overlegcomité.

"Gesloten. Voorgoed, tijdelijk. We komen het overal tegen in het straatbeeld. Dit al ruim een jaar. Winkels, horecazaken, contactberoepen, sportclubs, evenementenorganisaties... En al die handelaars 'open op afspraak' die geen klant te zien krijgen. Stop. Genoeg. Het is tijd voor daden. Het is tijd om data om te zetten in daden. 1 mei is een mijlpaal in de heropbouw van de economie. Zaterdag 1 mei, geen dag later", klinkt het.

"Waarom? Afspraken zijn afspraken en als de scholen volgens afspraak terug mogen openen dan mogen de horeca en de contactberoepen dat ook. De heropening van de horeca is een complexe logistieke puzzel die niet in één dag gelegd kan worden. De voorbereidingen voor heropening moeten nu kunnen starten."

"Beste Overlegcomité, toon ons dat jullie woord houden. Een datum is een vaststaand feit waarmee niet gegoocheld kan worden. Te veel zaken zijn intussen jammer genoeg weggetoverd, de passie moet op 1 mei voor velen terugkeren."